Jules Vernes Trophy | OrangeII te water

  • Author: Ice
    Date: di, 23/12/2003 - 02:00

VANNES (FRA) - Het lijkt erop dat 2003 een goed jaar wordt voor de tewaterlating van nieuwe multihulls. Gisteren ging de nieuwe OrangeII te water. De nieuwe maxi-catamaran werd speciaal gebouwd voor de aanval op het Jules Verne Trophy record. Bruno Peyron en crew wagen zich aan het temmen van het zoveelste snelheidsmonster.

14 maanden of zo'n 90.000 manuren heeft het geduurd om het ontwerp van Gilles Ollier's design team af te bouwen.
De maxi-cat OrangeII zal reeds vroeg in het seizoen haar record campagne starten.

De eerste testvluchten zijn voorzien begin januari 2004.

De maxi-catamaran OrangeII afmetingen:
LOA : 37.80 m
LWL : 36.80 m
Beam : 18 m
Boom length : 17 m
Air clearance : 48 m
Mast height : 45 m
Downwind sail area : 1 000 m2 :)
Upwind sail area : 700 m2

foto © DR

Multiplast Website:
www.multiplast-yachts.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: