Christmas Race | Eurolymp met wereldtoppers

  • Author: entityone
    Date: vr, 26/12/2003 - 02:00

PALAMOS (ESP) - Morgen start in het Spaanse Palamos, 100km ten Noorden van Barcelona, de Christmas Race. Deze Eurolymp is de laatste wedstrijd voor de Olympische éénheidsklassen in het jaar 2003. Ondanks het feit dat deze wedstrijd in de kerst periode valt en het een ISAF grade 2 event is, trekt ze zeilers aan uit heel Europa en zelfs van daarbuiten. De gezellige sfeer (café ‘El Castellet’) en de ideale zeilcondities zullen hier wel voor iets tussen zitten…

Ook dit jaar zien we weer een sterk deelnemersveld met enkele absolute wereldtoppers en medaille winnaars van het voorbije Wereld Kampioenschap in Cadiz.
Om er enkele op te noemen: Rafael Trujillo (ESP, finn) zilver in Cadiz; Mith Booth/Herbert Dercksen (NED, tornado); Diego Negri (ITA, laser); Signe Livbjerg (DEN,europe). Ook voor de Belgen en de Nederlanders is dit een zeer geliefde wedstrijd, op de deelnemerslijst vinden we de ‘crème de la crème’ van de Nederlandse Finn, Yngling en Tornado zeilers terug. Bij de Belgen hebben de ‘echte knallers’ een rustperiode ingelast of zijn ze zichzelf in verre oorden aan het voorbereiden op de Spelen.

De Belgische driekleur zal dit jaar verdedigt worden door een jeugdig maar zeer talentvol team waar we in de toekomst zeker nog veel van gaan horen! Zo zou het 17jaar oude supertalent Marie-Amendine Van de Ghinste, dit jaar voor de 2e maal Jeugd Europees Kampioen in de Europe, wel eens voor een verassing kunnen zorgen…

De deelnemers uit de Lage Landen:

470
BEL:
Ruben Philipse/ Frederic Blij
Bruno Van Antwerpen/ Pim Peters
NED:
Coen de Koning/ Wilco Stavenuiter
Mandy Mulder/ Toos Zandstra

Yngling
NED:
Janneke Hin/ Klaartje Zuiderbaan/ Brenda de Lange
Annelies Thies/ Annemieke Bes/ Petronella de Jong

Europe
BEL:
Marie-Amandine Van de Ghinste
Marjan Vinck

Finn
NED:
Stefan de Vries
Wietze Zetzema
Jaap Zielhuis
Sander Willems

Laser
BEL:
Benoit Gallet
Vincent Pare
NED:
Colin Robaard
Louis Claeysens
Marc de Haas
Hylke Sietzema

Tornado
NED:
Mitch Booth/ Herbert Dercksen
Remco Kenbeek/ Paul Brouwer

Meer info:
www.christmasrace.org

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: