Rolex Sydney Hobart Yacht race | alle remmen los

  • Author: Ice
    Date: vr, 26/12/2003 - 02:00

Meer dan 3000 volgboten en 200.000 bezoekers aan de wal zorgde voor een massa aan exposure tijdens de start van de jaarlijkse Rolex Sydney Hobart Yacht race. Deze bijzondere 628 mijl lange race brengt 56 zeiljachten van Sydney Harbour naar het eiland Tasmania.
Vandaag werd om 13u00 locale tijd het startschot gegeven door de 84 jaar oude veteraan Gordon Elliot die aan de eerste Sydney Hobart race deelnam in 1945.

Een oostelijke bries van zo’n 12-15 knopen zorgde voor een waanzinnig snelle start. Bijna de helft van de vloot gooide alle remmen los en stoof onder spinnaker naar de eerste mark. Binnen enkele minuten konden de 2 grootste jongens Skandia en Zana zich losrukken van de rest. Kort daarop gevolgd door Nicorette en Grundig, deze laatste verloor kostbare tijd tijdens de start want de mega grote zwarte spinakker zat rond een van de zalingen. Brindabella en Nokia in hun kielzog.

foto: Zana

Volg de rest van deze spannende race op:
www.rolexsydneyhobart.com

of rechtstreeks via de Hi-res Sydney Hobart online yacht tracker die de ganse vloot up to date in kaart brengt op je scherm

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: