aankondiging | Kerst- / Oliebollenrace

Roelofarendsveen (NED) - Al vele jaren wordt op de Braassemermeer op de zondag tussen Kerst en Oud&Nieuw een speciale winterwedstrijd gehouden: de Kerst-/Oliebollenrace. Na alle eetfestijnen en verplichtingen van de Kerstdagen is het voor vele een verademing om weer eens buiten te mogen spelen op hun geliefde bootje. Als anderen zich wagen aan een zoveelste rondje familie of meubelboulevard wordt er op de Braassem fanatiek gezeild om champagnekoelers gevuld met oliebollen.

De Kerst-/Oliebollenrace telt niet mee voor het totaalklassement van de winterwedstrijden, maar ondanks dat verschijnt toch al snel de helft van het normale deelnemersveld van circa 80 boten (ORC, MaxFun en J/22) aan de start.

De start is een uurtje later dan normaal (dus om 12:30u) zodat er voor alle deelnemers eerst gelegenheid is om te genieten van de uitgebreide brunch die geserveerd wordt. Een traditie die al vele jaren een volle clubzaal trekt, met tussen de zeilers ook vele familieleden en toeschouwers die later lekker in de behaaglijke warmte achter het glas genieten van het uitzicht op de wedstrijden op de plas. De brunch vangt aan om 10 uur en gaat sowieso door, ook als de weersomstandigheden de zeilwedstrijd in de weg staan.^

Meer informatie over de kerst-/oliebollenrace vindt u -evenals de uitslagen na afloop- op www.braassemermeer.nl.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: