Rolex Sydney Hobart | Skandia knalt tegen klompvis

  • Author: Ice
    Date: za, 27/12/2003 - 02:00

BASS STRAIT (AUS) - Na 18 uur beuken tegen de natuurelementen, hard en hoog, windsnelheid 30 knopen en schuimende zee, begint de slijtageslag op sommige schepen. De Sydney 38 Dodo geeft op omdat zijn grootzeil in flarden gescheurd is en zoekt beschutting richting Eden. Skandia knalt met een snelheid van 13 knopen bovenop een klompvis. Zo’n beesten kunnen wel 4 meter lang worden en 1500 kilo wegen.
Het radiorapport van Skandia luidt: "The boat just stopped and the keel started going sideways…". Na een grondige inspectie met alle zeilen naar beneden besluiten ze om in de race te blijven. Het incident tast hun leiderspositie niet aan.

Momenteel zijn er nog 55 deelnemers in de Rolex Sydney Hobart Yacht race, verspreid over zo’n 190 zeemijl. Ze hebben nog 2/3 te gaan, de meeste onder hen steken nu de beruchte Bass Strait over.

Volg deze spannende race ook via:
www.rolexsydneyhobart.com

of rechtstreeks via de Hi-res Sydney Hobart online yacht tracker die de ganse vloot up to date in kaart brengt op je scherm

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: