Christmas Race | zenuwslopende 1ste dag

  • Author: entityone
    Date: zo, 28/12/2003 - 02:00

PALAMOS (ESP) - Wat een prachtige zeildag ging worden draaide al gauw uit op een zenuwslopende dag van lang wachten. Slechts de Yngling, Finn en Tornado klassen hebben 1 reeks kunnen afwerken na een ganse dag op het water te hebben doorgebracht.

De voorbije nacht had het stevig gewaaid vanuit zee, maar in de loop van de ochtend toen iedereen op het water werd gestuurd, begon de wind in te kakken door een aflandige wind die er ook door wilde komen. Wie al eens in Palamos gezeild heeft, weet perfect waar hij zich dan aan kan verwachten: een zeer flauw windje dat uit alle richtingen komt doordat de zeewind en de landwind tegen mekaar zitten op te boksen en niet willen onder doen voor elkaar, met daarbovenop een immense zeedeining!
Gelukkig scheen de zon en kon men toch nog genieten van een aangenaam temperatuurtje 15°-18°C.

Bij de weinige klassen waar men erin geslaagd is om een reeks te varen, hebben de ‘Cheeseheads’ meteen hun stempel gedrukt op deze eerste wedstrijddag. In de Tornado hebben Mitch Booth en Herbert Dercksen de eerste reeks proper op hun naam gezet. Ook in de Ynling kwamen de Nederlandse dames sterk voor de dag, het team Thies/Bes/de Jong bezet de eerste stek en op de 3e plaats vinden we Hin/Zuiderbaan/de Lange terug. En tenslotte werd er ook nog in de Finn gezeild. Dat Rafael Trujillo (2e op het WK in Cadiz, foto) samen met de Brit Ben Ainslie, de grootste concurrent van onze Sebbe, iedereen weer naar huis zeilde, verbaast niemand. Toch weer een Hollander op het podium, Stefan de Vries zeilde naar de 3e plek.

En de Belgen…, die genoten van de zon… Op de parcours met Belgische deelnemers is het wedstrijdcomité er niet in geslaagd een degelijke baan uit te leggen.
Hopelijk komen ze morgen in actie, maar men verwacht Tramontana…

Meer info:
www.christmasrace.org

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: