Slijtageslag gaat door tijdens de Sydney to Hobart Yacht Race

BASS STRAIT (AUS) - De slijtageslag snijdt vlijmscherp door de resterende Rolex Sydney Hobart Yacht Race vloot.

Nicorette moest opgeven wegens structurele schade aan de carbon romp. Gisteren verloor de 80 voet lange offshore racer na een duik van meer dan 3 meter een van zijn vinnen. Dit is een onderdeel die in verbinding staat met zijn nieuwe kantelende kiel. Door het afscheuren blijkt er ook schade te zijn aan het carbon laminaat die de kiel moet ondersteunen.

De eigenaar Ludde Ingvall besloot om de wedstrijdleiding in te lichten en volgens goed zeemanschap koers te zetten richting Eden en trekt zich terug uit de race.

Ondertussen blijft de Maxi Match Race voor de Line Honeurs voortduren. Het nagelbijtende duel tussen Skandia & Zana wordt geleverd op een onderlinge afstand van slechts 2 zeemijl. Met nog slechts 60 zeemijl te gaan naar Hobart zullen we vanavond misschien nog een fotofinish krijgen.

www.rolexsydneyhobart.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: