Kerst- / Oliebollenrace

Zoals al vele jaren werd ook dit jaar op de Braassemermeer op de zondag tussen Kerst en Oud&Nieuw een speciale winterwedstrijd gehouden: de Kerst-/Oliebollenrace. Hoewel de weersverwachting niet echt aanlokkelijk was, was het na alle eetfestijnen en verplichtingen van de Kerstdagen voor vele een verademing om weer eens buiten te mogen spelen op hun geliefde bootje.

Om 10 uur schoven de zeilers aan voor de traditionele brunch, waarmee de laatste overgebleven gaatjes na de kerstdagen gevuld konden worden. Aanvankelijk leek het er op dat het zondag hard zou waaien en dus was het nog even de vraag of de wedstrijd überhaupt doorgang kon vinden. Overleg met diverse meteo instanties leerde echter dat de echt harde wind pas aan het eind van de dag verwacht werd en dus kon er gewoon gevaren worden.

Door de weinig aantrekkelijke weersverwachting namen er slechts zo’n vijfentwintig boten (ORC, MaxFun, J/22) deel aan de race, maar de strijd was er niet minder om. In een knoop of tien wind en met een buitentemperatuur van circa 4 graden ging om half een de wedstrijd van start.
De op-en-neer baan met benedenwinds poortje werd vier keer gevaren, hetgeen in de toenemende wind voor de meeste deelnemers uitkwam op zo’n vijf kwartier varen.
Bij de J/22 was de juiste manier van finishen kennelijk niet geheel duidelijk, waardoor uiteindelijk het team van Jeroen de Boer de winst kon pakken. Helaas moest in de J/22 een aantal deelnemers uitgesloten worden vanwege het niet dragen van zwemvesten.

De Kerst-/Oliebollenrace telt niet mee voor het totaalklassement van de winterwedstrijden, maar er wordt in alle klassen gestreden om een champagnekoeler gevuld met oliebollen. Behalve Jeroen de Boer (J/22), mochten Jan Pieter Botman (MaxFun) en Jacques Sandberg (ORC) deze prijs in ontvangst nemen.

Zondag 18 januari zien wij de deelnemers graag weer terug voor de reguliere winterwedstrijden, die verder nog gehouden worden op 15 en 22 februari en 21 maart.

Complete uitslagen vindt u op www.braassemermeer.nl.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: