Rolex Sydney Hobart Yacht Race: Skandia pakt Line Honeurs

HOBART - De Australische super Maxi Skandia wint de line honeurs in de Rolex Sydney Hobart Yacht Race. Zij wint deze met slechts 14 minuten voorsprong na 628 zeemijl virtueel matchracen in de Tasmanische Zee tegen haar rivaal Zana.
Skandia klokt de totale afstand in 2 dagen 15uur 14minuten en 6 seconden. Geen records verbroken dit jaar want de Volvo Ocean 60 voeter Nokia kon in 1999 het met 20 uur minder doen.

Skandia is wel het eerste jacht dat de Line Honeurs binnenhaalt met een hoog technologische kantelkiel. Commentaar van de eigenaar:" "We could sail back to Sydney straight away and start another Hobart Race."

Nu wordt het wachten op de ganse vloot want de grootste bekers zijn te verdienen in de handycap divisies. Er wordt gevaren onder het bekende IMS, IRC, Sydney 38 en in PHP.

Momenteel wordt zowel de IMS als IRC klasse aangevoerd door Quest een Nelson Marek 46, de overal winnaar van de Rolex Sydney Hobart race in 2002.

Vanavond zullen meer weten.

Volg deze spannende race ook via:
www.rolexsydneyhobart.com

of rechtstreeks via de Hi-res Sydney Hobart online yacht tracker die de ganse vloot up to date in kaart brengt op je scherm

Kijk ook naar foto's van Carlo Borlenghi die deze race schitterend in beeld kan brengen:
www.sailingscuttlebutt.com/photos/03/12-26SydneyHobart/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: