Le Défi Atlantique, Bahia - La Rochelle

BAHIA - Le Défi Atlantique, een spannend retourtje Bahia - la Rochelle. De Défi Atlantique is een selectiewedstrijd tussen Bahia en la Rochelle en werd georganiseerd als qualifier om aan de Vendée Globe Challenge 2004 - 2005 te kunnen deelnemen. De IMOCA klasse heeft dit initiatief genomen omdat slechts één transatlantische wedstrijd meer op het programma staat voor de Globe Challenge start: The Transat Plymouth - Boston.

Voor Mike Golding een uitstekende kans om zijn nieuwe Ecover opnieuw op de pijnpank te leggen. In de Transat Jacques Vabre die hij met Brian Thompson zeilde, bleken schijnbaar kleine problemen in de mast een grote invloed te hebben op het resultaat. Nu is het voor de voormalige Britse brandweerman en meervoudig zeilkampioen het geknipte moment om zijn gloednieuwe boot te testen op wat hij waard is.

The Défi Atlantique race organisatie moet afrekenen met technische problemen in de plaatsbepaling van de tien deelnemers. Mike Golding is overtuigd dat hij bij de eerste drie ligt, zoniet eerst vaart, op amper twee dagen na de start.

Golding: We zijn na de eerder slappe start met 15 knopen bries snel overstag gegaan waardoor we een inhaalmanoeuvre maakten. ’s Nachts zijn anderen zoals Alex Thomson en Vincent Riou gevolgd. Dit gaat goed.

De meeste schippers hebben niet veel geslapen, maar Golding moest gewekt worden voor zijn dagelijks radiopraatje. Daarin meldde hij erg tevreden te zijn over de Ecover prestaties.

"We laveren onze weg naar de Evenaar, niet echt comfortabel maar al bij al niet slecht. We blijven nog even weg van de kust en gaan dan een grote slag naar stuurboord maken. Hoewel, dat hangt van de winddraaiing af, de kans is dat we terrein verliezen omdat die dicht bij land dreigt te krimpen. Ik had de vorige shift zien aankomen, vandaar de vlugge overstagmanoeuvre. We gaan traag maar zeker van de kust weg."

Golding zegt ook dat de spanning op de nieuwe Ecover veel hoger is dan op de voormalige Finot. Alles is krachtiger, zelfs de lieren ontwikkelen meer power.

foto: start Défi Atlantique © JM Rieupeyrout

Meer nieuws op:

www.mikegolding.com: Mike Golding Racing Team
www.defi-atlantique.com: Le Défi Atlantique
www.ecover.com: Ecover Belgium nv

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: