Christmas Race | laatste dag

  • Author: entityone
    Date: wo, 31/12/2003 - 02:00

PALAMOS (NED) - Het jaar 2003 loopt ten einde en zo ook de Christmas Race in het Spaanse Palamos. Op deze laatste dag zag het er even naar uit dat de wind roet in het eten zou gooien, maar na lang wachten kwam er dan toch een zacht briesje 5-10kn opdagen en konden alle klassen tegen het einde van de dag nog een laatste reeks, de 49ers 3 reeksen, afwerken.

De Belgen en de Nederlanders bleven geconcentreerd tot het einde en zetten nog enkele mooie prestaties neer!

In de Yngling moest er tot het einde geknokt worden voor de ereplaats. De Nederlandse dames Annelies THIES/Annemieke BES/Petronella DE JONG hielden hun zenuwen het best in bedwang en trokken uiteindelijk aan het langste eind.

Ook in de Tornado legden onze Noorderburen, met het team Mitch BOOTH/ Herbert DERCKSEN, beslag op de eerste plaats. Remco KENBEEK/ Paul BROUWER, eveneens uit Nederland strandden op de 11e plaats.

Ook Stefan DE VRIES zorgde voor een Nederlandse medaille in de Finn klasse. Hij eindigde mooi 3e.

Een grootse prestatie werd er ook neergezet door het duo Mats HELLMAN/ Pim NIEUWENHUIS in de 49er die amper 3 maanden samen in de boot zitten en nu al een 4e plek zeilen.

In de 470 heren eindigden Coen DE KONING/ Wilco STAVENUITER 9e. Na een mindere voorlaatste dag wist het Belgische team Bruno VAN ANTWERPEN/ Pim PETERS nog een serieuze sprong te maken in het klassement door in de laatste reeks nog een prachtige 7e plaats te zeilen. Ze eindigden 18e, een zeer bemoedigend resultaat voor een team dat ook nog maar net samen in de boot is gesprongen. Ruben PHILIPSE/ Frederic BLIJ vinden we op 28e plek.

Zoals verwacht kwam het beste Belgische resultaat er van Marie-Amendine VAN DE GHINSTE die op een verdienstelijke 5e plaats eindigde. Spijtig van die OCS in de 3e reeks, anders had er zeker een podiumplaats in gezeten!

In de Laser eindigt Colin ROBAARD uit Nederland 21e. De Belgen Benoit GALLET en Vincent PAREIN eindigden respectievelijk 38e en 50e.

Mathias MOERMAN en Arne HERPOELE vertegenwoordigden België in de Mistral, zij eindigen 8e en 10e.

Het zit er weer op, toch weer leuke en bemoedigende resultaten. En nu vlug naar huis rijden om Oudejaar te vieren…

Mijn beste wensen aan Ice & Co en aan alle lezers van clubracer.be!!!

Volledige resultaten:
www.christmas.org

Bertje

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: