aankondiging | 5e Philippine Hobie Challenge

BORACAY - Extreme zeilwedstrijd in de Filippijnen aangekondigd.
Tussen 29 januari en 8 februari 2004 zullen naar schatting 25 Hobie 16 catamarans, waaronder 3 Nederlandse teams, van start gaan voor de 5e Philippine Hobie Challenge.

De Wedstrijd
De wedstrijd wordt gevaren over meer dan 200 mijl (360 km) tussen de eilanden Boracay en Busuanga, Palawan door een internationale groep zeilers, waaronder de Nederlandse Hobie 16 kampioen Peter Manvis.

De eerste dag en de laatste dag worden besteed aan korte baan wedstrijden, vijf dagen worden besteed aan de zeiltocht. De korte banen worden gevaren voor de witte stranden van het eiland paradijs Boracay en bij het eilandje Busuanga, nabij Palawan.

Van Boracay wordt in vijf ettappes richting Busuanga gevaren.

De Hobie 16 catamarans, eigenlijk bedoeld voor brandingzeilen, worden begeleid door een aantal speedbootjes en een vloot jachten die de catamarans zullen proberen bij te houden.

Tijdens de tocht slapen deelnemers in tentjes of in de open lucht op het strand, de overige nachten worden doorgebracht in luxe beach resorts.

Nederlandse Teams
De deelnemers bestaan uit een internationale groep avonturiers, uit landen als Singapore, Hong Kong, Australië, Engeland, België, Nederland en natuurlijk de Filippijnen.

Dit jaar werd in Nederland de Hobie 16’s North Sea Regatta gewonnen door Peter Manvis en Wiebe Schuitema. De prijs was gratis deelname aan de Philippine Hobie challenge. Verder hebben tot nu toe nog twee andere Nederlandse Teams zich aangemeld.

Organisatie
De Wedstrijd wordt nu voor de 5e keer georganiseerd door de Philhobie wedstrijdcommissie in samenwerking met de Philippine Sports Commission en de Department of Tourism, Philippines. In Nederland biedt het avonturen reisbureautje D&D de reis aan in een pakket inclusief vlucht, boothuur en all-in accomodatie tijdens de wedstrijd.

foto: archief Philhopbie.com

Meer informatie is te vinden op de volgende website:
www.philhobie.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: