Quest for Gold | El Corte Ingles Trophy

LAS PALMAS - Na wat uitstel werden we (10 Finnen) tegen de middag op het water gestuurd, natuurlijk net wanneer de wind volledig verdwenen was. Gelukkig heb ik dan Stephane, die mij naar de start kan slepen. Ik wou voordien nog wat testen, want ik had een zeiltje op dat nog nooit een mast had gezien. Buiten een kleine fout bovenin, leek het zeiltje aardig te bevallen.

De eerste reeks begon goed. De wind was uiterst onregelmatig en ik besliste pas op het laatste ogenblik welke kant van de overdreven lange lijn ik zou starten. Mijn getwijfel betaalde goed, want ik was de eerste die in de wind kwam, en zeilde zo van de concurrentie weg. Aan de eerste boei had ik zo'n 100 meter voor op de rest van de vloot. Voor de wind verminderde dit aanzienlijk, aangezien de wind kwam opzetten, en de achterblijvers deze logischer wijze eerst krijgen. In het begin van het tweede kruisrak controleerde ik iets te weinig mijn tegenstand, en gedurende lange tijd leek het erop dat ik als 3de de volgende boei zou ronden, achter Anthony Nossiter (AUS) en Johan Tillander(SWE). Net op het einde zag ik een openin0g en maakte veel terug goed, waardoor ik net als eerste de boei rondde, en dit ook tot aan de meet wist vol te houden. Mateusz (POL), toch één van mijn grootste concurrenten, zag het niet goed zitten en finishte voorlaatst.

De tweede reeks was nog moeilijker. De wind was helemaal weg, en er stond een reusachtige deining. Af en toe waren er golven van boven de 2 meter bij. Dit zorgde voor ongelooflijk wisselvallige schijnbare wind. Daar bovenop hadden we een stroming, tegen in het kruisrak in, van ongeveer 20 meter per minuut.
Mijn start was iets minder deze keer, maar ik wist mij wel vrij snel vrij te zeilen, en weer voer ik als eerste om de boven boei, met opnieuw een mooie voorsprong. Voor de wind beende Mateusz goed bij, en in het kruisrak ging hij me zelf eventjes voorbij. Ik dwong hem echter in een tactische fout, en dit resulteerde opnieuw in een voorsprong van om en bij de 100 meter. Hij eindigde deze reeks 2devoor Anthony Nossiter.

De derde reeks werd afgelast wegens gebrek aan wind.

Voorlopige resultaten:
1. Sebbe Godefroid BEL 7(1, 1) 2 ptn
2. Anthony Nossiter AUS 221 (2, 3) 5 ptn
3. Johan Tillander SWE (3, 7) 10 ptn

website van de club: www.rcgc.com
website van Sebbe: www.questforgold.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: