Goofie's race december | Nieuw record: 97 boten

COLIJNSPLAAT (NED) - Het aantal schepen wat zaterdag tijdens de Goofie’s winterzeil- wedstrijd van start ging overtrof alle verwachtingen, het record van november werd verbroken, het aantal schepen wat deze Goofie’s race van start was 97 schepen.

De wind en de kou gingen eindelijk dit "winterseizoen" een rol spelen. De Noordoosten wind kracht 4 - 5 bfr. maakte dat het op water kouder leek dan het was.

Tijdens de after-sail in de Yachtclub van de W.S.V. Noord-Beveland werden de winnaars van de verschillende klassen bekend gemaakt.

In de IMS klasse won de CHECKMATE (BH 41) van Peter de Ridder voor de XIHPO (IMX 45) van Dhr. Woorman en de EASY LIVING (First 36.7) van Rinus de Jonge.
In de ORC- club klasse ging de eerste prijs naar de ATALANTE (Swan 46) een van de P. Nuyens de tweede plek ging naar de SULA van Wim Huiszoon uit Middelburg, De derde plek was voor de GALAXY van Jeroen Lolcama.
In de eenheidsklasse voor de First 31.7 ging de eerste prijs naar de FIRST STEP van Jan Goderis.
In de ongemeten klasse was de eerste prijs voor de HALF MOON (1/2 tonner) van Bert Janssen en kreeg de ludieke meetlat mee naar huis om zijn boot een keer te laten meten.

De volgende Goofie’s race die gevaren wordt is op zaterdag 3 januari 2004, de start is om 12.00 uur.

foto boven © Clubracer.be
foto onder: after-sail © Sandra | Jantje Uut de Kachel

De uitslagen:
IMS Race 3
ORC Race 3
Ongemeten SW Race 3
31.7 klasse Race 3

Zie ook: www.wsvnb.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: