Quest for Gold | El Corte Ingles Trophy dag 3

LAS PALMAS - Vandaag was er eindelijk een beetje wind. Niet echt veel, maar voldoende om normaal te kunnen zeilen. De eerste reeks begon een beetje vreemd. Zonder verwittiging hadden ze plots het zeilgebied veranderd. Stephane was al naar het verre parcours, om daar de wind te meten, en had niet door dat wij helemaal niet kwamen. Ik moest dus de reeks beginnen zonder hem. Ik had een matig tot goede start, maar werd vrij snel naar de verkeerde kant van het parcours gedwongen.
De startlijn lag op 50 meter van de kant, en de wind was nagenoeg parallel met de kant, dus je kon eigenlijk alleen midden of links. Vlakbij de kant kreeg je echter ofwel ongelooflijke lifts, ofwel geen wind. Dit maakte het geheel best moeilijk.Ik was het meeste van het parcours aan de leiding, maar op het einde van het laatste voor de windse rak stak Mateusz mij voorbij, en werd ik dus tweede.

Ook de tweede reeks was een rechtstreeks gevecht tussen Mateusz en mezelf, waar ik het deze keer kon winnen.

De derde reeks had ik een slechte start, waardoor ik als 8ste om de bovenboei kwam. Nossiter lag een mooi stuk voor, en Mateusz zette de achtervolging in. Ook ik kon aan een inhaalreeks beginnen. Voor de wind zeilde ik de zee in, en kreeg aldaar meer wind, waardoor ik als 3de aan de benedenboei kwam. In het kruisrak bleef het hetzelfde. Het tweede voordewindse rak zeilde ik opnieuw de zee in, en wist meer dan 200 meter op de anderen goed te maken, waardoor ik in extremis ook deze reeks op mijn naam kon schrijven.

De vierde reeks kwam ik er niet echt aan te pas. Ik had een mooie start, maar werd er door Mateusz handig uitgezeild. Hierdoor werd ik telkens opnieuw de verkeerde kant opgezeild, waardoor ik weinig kon goedmaken.
Ook voordewind kon ik niet echt een verschil maken. Het zag er eventjes slecht uit voor mij, want ik lag 4, en Mateusz had zich tot een eerste plaats opgewerkt. Net voor de laatste boei kreeg hij echter een penaltly voor te veel pompen, waardoor hij 3de finishte, achter een andere Pool en Nossiter. Ik werd dus vierde.

Het totaal resultaat hangt natuurlijk nog niet op, maar ik denk dat ik nu 1 sta, op enkele punten gevolgd door Mateusz, die zelf een paar punten voor Nossiter moet staan.

Morgen de laatste dag, Tot dan!
Sebbe

website van Sebbe: www.questforgold.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: