Innovision gooit er een eerste plaats tegen aan!

  • Author: Yan T.
    Date: di, 11/02/2003 - 02:00

Terwijl honderden Kiwi's, toeristen en journalisten zich op elkaar drumden om een glimp van de NZ 82 en de SUI 64 kiel te kunnen opvangen werd er in de Hauraki Golf door de besten gevaren met de boten van de rijksten.

Het was net een bijeenkomst van Amerika's Cup schippers met Dennis Conner [4 maal winnaar van de AC] die de 134 voets Destination stuurde. Hij moest zich tevreden stellen met een DNF. Paul Cayard die op Briton Mike Slade's 97 voets Canon Leopard schipperde sleepte een 3de plaats in de wacht.
Francesco de Angelis winnaar van de LVC 2000 stuurde de 105 voets Ulisse en won in division 1.
Ian Walker [team GBR 2003 en olympisch medallist] nam het sturen voor zich op het oudste schip van de vloot Moonbeam [100ft] dat speciaal gecharterd werd voor dit evenement door Peter Harrison, de man achter het Britse Amerika's Cup Team. Ook zij moesten genoegen nemen met een DNF.
Tom Whidden, grote man bij North Sails en veteraan wat betrefd Amerika's Cup/Stars &Stripes heb ik dan weer gezien op Sydney-Hobart's 2002 winnend jacht Shockwave of beter bekend onder Alfa Romeo van Neville Crichton, zij gingen met de line honners lopen maar werden door handicap 7de.

Bruce Farr the man himself zeilde mee op de door hem ontworpen NZL 20. Het schip heeft geen afzonderlijk roer! Bekijk het een beetje als een grote "U" die onder een romp hangt waarvan de 2 verticale benen elks afzonderlijk kunnen sturen en de bulpkiel dragen.
En als klap op de vuurpijl won de Nederlandse Innovision in division 2 met bijna 50 minuten verschil in werkelijke tijd en een klein uurtje in berekende tijd. Zij konden op de hulp van Prada's Gavin Brady rekenen. Wij zijn eens benieuwd wat ze morgen voor resultaat gaan neer zetten want er wordt zeer weinig tot bijna geen wind voorspeld.

En de Zwitsers lieten die dag niet alleen het rokje van hun kiel zakken...

De choreograven onder jullie zijn hierbij uitgenodigd om op www.alinghi.com een kijkje te gaan nemen naar een filmpje van Zwitserse makelij.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: