SKS-schippers zoeken uitweg uit problemen

De schippers van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen stellen voor om het royement van de Leeuwarder schipper Ulbe Zwaga te beperken tot 5 jaar, waarvan 2 jaar voorwaardelijk. Hij zou dan in 2006 weer als schipper kunnen meedoen. In de tussentijd mag hij niet met enig SKS-skûtsje meezeilen. Het SKS-bestuur vindt dit voorstel aanvaardbaar.

Het voorstel van de schippers zal worden behandeld tijdens de komende ledenvergadering op 1 maart a.s. Het verschilt 1 jaar met dat van de Leeuwarder commissie, die een uitsluiting van 4 jaar voorstelt, waarvan 2 jaar voorwaardelijk. Dit voorstel is door het SKS-bestuur van de hand gewezen.

Ulbe Zwaga werd tijdens een speciale vergadering op 20 december jl. voor onbepaalde tijd geroyeerd omdat hij tegen de voorschriften en stiekem zijn mast met koolstof had versterkt en de SKS en haar bestuur in het openbaar had beledigd. Dat hij zijn met Sneek gedeelde kampioenstitel over 2002 al had ingeleverd, hielp hem niet. Het nu voorliggende schippersvoorstel is onderschreven door alle nog in functie zijnde collega’s van Zwaga, zodat het waarschijnlijk zal worden aangenomen.

www.skutsje.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: