Race dag 2 en Alinghi strikes again!

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 16/02/2003 - 02:00

Alinghi SUI 64 droogt NZL 82 af met 07sec !
Het was een superspannende wedstrijd met als grootste verschil 34 sec.
Beide teams (en alle supporters) moesten eerst een paar uur wachten tot ze hulp kregen van de zeewind om boven de 7 knopen windlimiet uit te komen. Toen de wind dan uiteindelijk de 9 knopen haalde bleef de race nog een 20 min uitgesteld tot de toeschouwers uit het race gebied waren. Beide schepen kwamen zowat gelijk in de startbox met Team New Zealand over stuurboord, het geheel draaide uit op een dial-up. Na een beetje achter elkaar te hebben gezeten en elkaar zowat te hebben afgetast kregen we een gesplitte start te zien waarbij elks gelijk over de lijn ging maar over een andere boeg. Alinghi koos en kreeg de linkse kant van de baan en Dean Barker klapte en liep een paar bootslengten boven hem. Toch was het Alinghi die eerst rond de boven boei liep en van toen af aan werden de rollen omgedraaid. Team New Zealand liep in en over Alinghi en leidde tot in de laatste 10min de race. Russel Coutts lag een halve bootslengte onder Dean Barker loefde op en kwam boven hem te liggen waar hij zijn vroegere teammaat van vuile wind voorzag en over hem kon lopen.

Er ging een kleine portie geluk met gepaard want in de spi van Coutts kon men kleine scheurtjes zien. Alinghi liep een bootslengte voor en gaf die plaats niet meer af. Een tweede win voor Alinghi en een vergroting van Russel Coutts record.

Alinghi leidt over Team New Zealand met 2-0

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: