Match Racing nu ook in Nederland

Het Watersportverbond gaat op verzoek van Delta Lloyd een landelijke competitie Match Racing opzetten, die in de nazomer uitmondt in het Nederlands Kampioenschap.
Match Racing is een zeer spectaculaire vorm van wedstrijdzeilen waarbij de bemanningen van telkens twee identieke boten het tegen elkaar opnemen. Dit een-tegen-een duel is een spel van strategie en tactiek op basis van knock-out knock-down. Daarnaast wordt Delta Lloyd co-sponsor van de SPA Regatta en naamgevend sponsor van het Open Nederlands Kampioenschap in de Olympische klassen.

Via dit partnership krijgt de Nederlandse zeilkernploeg in haar traject naar de Olympische Spelen van Athene in 2004 een ondersteuning die de kansen op Olympisch eremetaal aanzienlijk vergroten.

Edwin van Wijk (Manager Communicatie Delta Lloyd): "Watersport hoort bij Delta Lloyd. Niet alleen omdat wij marktleider zijn in pleziervaartuigverzekeringen, maar omdat watersport actief, avontuurlijk, schoon en vooral plezierig is.De evenementen die onder auspicën van het Watersportverbond plaatsvinden, waaronder met ingang van dit jaar ook deDelta Lloyd Match Racing serie, zijn erg interessant voor onze zakenrelaties en hun -potentiële- klanten."

Jan Kossen (directeur Watersportverbond): "We zijn erg blij met het partnership met Delta Lloyd. Naast het Watersportverbond en de topsporters zullen ook onze individuele leden veel direct profijt van de samenwerking kunnen hebben.Wij hebben altijd volgehouden dat zeilen een steeds betere propositie voor het bedrijfsleven zal worden en de stap met Delta Lloyd bevestigt dat"

foto:spa regatta 2002 © Richard De Jonge.

www.knwv.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: