Kampioenen KBYV en de beste zeilers van het jaar

Het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond looft op vrijdag 14 februari 2003 tijdens de Belgian Boat Show de trofeeën uit aan de meest representatieve zeilers en zeilsters van het jaar.
Deze wisselprijzen in de vorm van gestileerde zeilen worden uitgereikt aan de yachtvrouw, de yachtman en de yachtingbelofte van het jaar en aan de yachting manager. Zij worden geselecteerd op hun zeilprestaties of organisatie talent maar ook in niet geringe mate voor hun persoonlijkheid en hun gehechtheid aan de sport die ze helpt te promoten.

Het KBYV ijvert om een sterk team van vnl. eenheidsklassezeilers en windsurfers naar een kansvolle deelname aan de Olympische Spelen, WK's en EK'sen internationele topevenementen te begeleiden. De reeks van genomineerden in de diverse categorieën is nooit zo lang geweest, wat er op wijst dat zeilen en surfen, de wind/watersporten bij uitstek een steeds belangrijker plaats in nemen op de grens van professionele- en amateursporten. De opleidingsprogramma’s die onze tennissters naar een wereldstatus hebben getild worden al ettelijke jaren in het wedstrijdzeilen gebruikt. De doorbraak naar een massapopulariteit zal binnen korte tijd niet alleen meer afhangen van prestaties op internationaal niveau.
Precies deze populariteit is de belangrijkste promotor van een technische sporttak, waarvan Dr. Jacques Rogge voorspelde dat deze dé toekomst is voor landen als België. Als zeiler onthield de huidige Internationaal Olympisch Comité voorzitter zich er wel van om zijn geliefde sport als voorbeeld te noemen.

Staan we dus aan de vooravond van een sterkere sport en prestatiestatus in het zeilen? Het antwoord ligt bij de genomineerden voor de diverse yachtingpersoonlijkheden van 2002

Genomineerden yachtvrouw van het jaar:

Sigrid Rondelez (Olympisch windsurfen)
Min Dezillie (Olympisch Zeilen, Europeklasse)
Marie-Amandine Vande Ghinste (Europe eenheidsklassezeilen, Europees Junior Kampioene)

Genomineerden Yachtman van het jaar:

Jan Vanden Bosche (zeezeilen kajuitzeiljachten - zeeraces, Belgisch kampioen)
Sebastien Godefroid (Olympisch Finn Zeiler - Belgacom Trimaran sailing Team)
Philippe bergmans (Olympisch Laser zeiler)
Patrick de Radiguès (Around Alone en Route du Rhum - IMOCA 60' Garnier)
Bart Bomans (Europees vice kampioen OK eenheidsklasse)

Genomineerden Yachtingbelofte (jeugd) van het jaar:

Evi Van Acker (Olympische Europeklasse)
Quitin en Lionel Blondieau (Europees junior kampioen Olympische 49er klasse)
Jim Haverhals (Europees kampioen Cadetklasse, Olympisch 470 klassezeiler)
Wannes van Laer (Olympisch Laserklasse zeiler)
Marie-Amadine Vande Ghinste (Europe eenheidsklassezeilen, Europees Junior Kampioene)

Genomineerden Yachtingmanager van het jaar:

Guy Van Dievel+ (organisator toervaartreunies en diverse waterrecreatie organisaties en activiteiten)
Jean François Eeman (Partner Sailing Team en co-organisator Belgisch team Commodores Cup 2002)
Grégoire Metz (walmanager Belgacom Sailing team + eigen Mini Transat project)
Francis Goubeau (Co-organisator Belgisch team Commodores Cup 2002 en schipper van het Moana-team)
Philippe Moulaert (voorzitter van de 420 - Olympische aanloopklasse en organsiator - coördinator van diverse Europese en nationale wedstrijden)

Met deze titels worden niet alleen de prestaties van het jaar 2002 gewaardeerd, maar wordt ook het persoonlijk engagement in kaart gebracht, de doorzetting om met deze avontuurlijke sport op de ene of de andere manier uit te blinken. Er is geen geldprijs mee gemoeid, wat niets afdoet aan de stimulans om voor de laureaten, de genomineerden en de zeilers en windsurfers van alle niveaus er mee door te gaan.

De uiteindelijke beslissing over wie de trofeeën verdient werd genomen door de voltallige raad van beheer van het Koninklijk Belgisch Yachting verbond, Féderation Royale du Yachting Belge.

De prijsuitreiking heeft plaats op vrijdag 14 februari e.k. op de stand Marina Yachting - Jeanneau aan de zeilsteiger in Hal 1 van Flanders Expo tijdens de Belgian Boat Show. Vanaf 20.00h worden de nationale kampioenen zeilen en windsurfen bekend gemaakt en aansluitend de laureaten yachtman, yachtvrouw, yachtingbelofte en yachtingmanager.

www.boatshow.be

foto © Pit de Jonge / ship to shore

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: