Dode bij brand op jacht op Linkeroever!

  • Author: Ice
    Date: za, 22/02/2003 - 02:00

Bij een brand op een jacht aan de Beatrijslaan 29 op de Antwerpse Linkeroever zijn vrijdagnamiddag een dode en een zwaargewonde gevallen. De brand ontstond kort voor 17.00 uur in de loods waar schepen in winterberging staan van de Koninklijke Antwerpse Watersportvereniging. Herstellers waren aan de slag in een jacht om nieuwe vloerbekleding te plaatsen en gebruikten hierbij solventen, die vatte vuur en een reeks gasflessen ontploften door de grote hitte.

De zwaargewonde werd in kritieke toestand naar het brandwondencentrum van het Stuivenbergziekenhuis overgebracht.
De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet verhinderen dat het jacht zware schade opliep. Het labo van het parket kwam ter plaatse.

Bekijk het VTM laat Nieuws van vrijdag 21/02 over de tragedie:
VTM laat Nieuws

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: