Around Alone: Leider Stamm in 'deep shit'

  • Author: entityone
    Date: ma, 24/02/2003 - 02:00

Tijdens het ronden van Kaap Hoorn is er iets ergs gebeurd met de kiel van de 'Bobst Group-Armor Lux' van Bernard Stamm, die momenteel nog steeds eerste ligt in de Around Alone, met 200 mijl voorsprong op de tweede.

Tijdens het surfen bij 60 knopen wind is het stuk van de zwenkkiel dat zich binnenin de boot bevindt, geplooid. Stamm heeft zijn kiel nu vastgezet in vertikale positie, maar weet niet zeker of zijn noodreparatie het zal uithouden tot in Bahia (Brazilië). Ik vermoed dat hij in de Falklands gaat stoppen, herstellingen laat uitvoeren en dan zijn vriendjes achterna zeilt naar Brazilië, hopelijk op tijd voor de start van de volgende etappe.

Stamm heeft tot hiertoe alle 3 de etappes van de Around Alone gewonnen, en was op weg naar een vierde zege. Met zijn boot, die hij zelf heeft gebouwd, heeft hij reeds de snelste Atlantische oversteek in monohull, van west (Ambrose Light House, New York) naar oost (Lizard Point), op zijn naam staan.
foto: Billy Black

www.aroundalone.com

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: