ELLEN ZONDER MAST!

  • Author: entityone
    Date: ma, 24/02/2003 - 02:00

Gisteravond (zondag) om 22u40 is de mast naar beneden gekomen, bij 25-30 knopen wind, gewoon onder vol grootzeil -krak boem- naar voor. Gelukkig is de bemanning ok.
Kingfisher 2 ligt momenteel ten zuiden van de Kerguelen, en zoekt een manier om uit deze contreien tre raken. Ze hebben 10 meter mast aan boord kunnen houden, waarmee ze nu een noodtuig proberen op te zetten, op weg naar Perth (Australië), 2000 mijl verderop.

Ellen's eerste reactie aan de telefoon:
"We have had a lot of bad luck on this trip - a lot of disappointing weather situations which has put us continuously behind the record... But everyone just fought on - there was never any talk of abandoning this record even in the slowest times... The crew were always positive, just wanting to get back at the record and in the last few days that started to happen... We got ahead of Peyron's record and were catching Geronimo who has got becalmed in the South Atlantic - then, bang, all of sudden its all over..to watch all that work drift away was so painful'.
foto: © Offshore Challenges

www.kingfisherchallenges.com

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: