Nieuwsbrief IMS/ORC Club

We hebben het nieuwe ratingprogramma voor de meetbrieven van 2003 in huis. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de klassenindeling en aanpassingen van de meetbrieven. Wijzigingen kunnen nog tot 21 maart kosteloos worden doorgegeven. Na die datum hanteren wij een tarief van € 32,80. Voor overige prijzen verwijzen we naar de tarieflijst. De nieuwe klassen grenzen worden te zijner tijd gepubliceerd op de homepage van onze website.

Meetbrieven inzien op de website
Alle meetbrieven kunnen in het nieuwe seizoen apart bekeken en uitgedraaid worden. Op dit moment is er een programma beschikbaar waarmee de RPL meetbrieven bekeken kunnen worden. Ga naar de pagina Meetbrief view programma en volg de instructies in het scherm. binnenkort zullen ook de meetbrieven van IMS te bekijken zijn. De ORC meetbrieven komen waarschijnlijk als PDF bestand beschikbaar.

IMS en ORC schepen snelheidstabellen vergelijken met SailSpeed
In samenwerking met Kars Schaapman hebben we een Excel sheet ontwikkeld waarmee maximaal 6 schepen uit de volledige gemeten vloot met elkaar vergeleken kunnen worden. In dit schema zijn de voorlopige gegevens van de schepen met de nieuwe ORC software opgenomen. Het kan dus goed zijn dat de data voor de definitieve meetbrieven zal veranderen. In volgende versies van het programma zal de mogelijkheid bestaan om de laatste gegevens van onze website op te halen. Het laatste tabblad van de Excel sheet geeft een uitleg over het gebruik van het programma. Veel plezier ermee en commentaar is altijd welkom. Met de hartelijke dank aan Kars voor zijn fantastische werk!

Programma Verbondsbezems en ONK
De Klassenorganisatie voor ORC en IMS, de Noordzee Club, heeft in overleg met de SKJ de evenementen voor het kampioenschap en de verbondsbezem vastgelegd. Onderstaand de geselecteerde evenementen en data.

Interlace Verbondsbezem (IMS):
ONK tijdens IJsselmeer/Haaks Waddenweek
21-22/6 en 27-29/6 IJsselmeer/Haaks Waddenrace
15-17/8 Flevorace
12-13/6 Yeoman Challenge (za/zo tijdens de North Sea Regatta)
5-6/7 Deltaweek, 1ste weekend
3-4/5 van Uden Reco Grevelingen Regatta
3-4/5 Y-Toren Race
6-7/9 Breskens week, 1ste weekend

Berekening eindresultaat: best of 3

ORC Clubcompetitie:
ONK tijdens Deltaweek
21-22/6 en 27-29/6 IJsselmeer/Haaks Waddenrace
15-17/8 Flevorace
20-21/9 Zuiderzeeweek
5-6/7 Deltaweek, 1ste weekend
3-4/5 van Uden Reco Grevelingen Regatta
3-4/5 Y-Toren Race
6-7/9 Breskens week, 1ste weekend
9/8 Mossel Race
15-17/8 Flevorace
27-28/9 Haringvliet
4-5/10 Oktoberraces

Berekening eindresultaat: best of 4

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: