Team New Zealand verliest zijn mast!

  • Author: Ice
    Date: vr, 28/02/2003 - 02:00

In moeilijke en vlagerige omstandigheden verliest Tema New Zealand in de vierde race zijn mast. Het was een zware vierde race met veel windstoten, regen en hoge golven.
Tijdens het tweede aan de windse rak na een hevige vlaag beukt Team New Zealand door 3 opeenvolgende hoge golven en bij deze laatste komt de mast naar beneden. De mast brak in twee tussen de eerste en tweede spreader wat lijkt op een spreader breuk.

Tom Schnackenberg:
"It's possible it's the top of the V2 (shroud), which is the main, load-bearing outside rigging element, but until we get a chance to really look at the damage, we'd just be guessing," said syndicate head.
"When the boat pitches forward that increases the shock loading and the boat was definitely bouncing over a couple of waves there and that was obviously the thing that pushed it."

Allinghi heeft nu nog een race te winnen en de Cup komt naar Europa! :)

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: