Wedtrijdzeilen is veeleisend

Het is winter, de Belgacom trimaran staat op de werf en... het technisch team ook! Zeilen op zulke wedstrijdmachines is fysiek zeer veeleisend want men moet tegelijk uithouding hebben en zeer dynamisch zijn.
Iedere taak aan boord heeft zijn fysieke vereisten: biceps, quadriceps, buikspieren, beenspieren, etc., niet een spiertje wordt vergeten aan boord! Spierversterkende training, jogging, zwemmen, fietsen, golf,... moeten regelmatig en intensief uitgeoegend worden om blessures bij het begin van het seizoen te vermijden en om in topvorm te zijn vanaf de eerste rakken.

Het trainingscentrum voor oceaanzeilen van Port la Forêt maakt het Jean-Luc Nélias en zijn teamgenoten mogelijk om gedurende het hele jaar een volledige fysieke training te volgen. Onze athleten worden bovendien gevolgd door het medisch sportcentrum waar ze regelmatig fysieke testen moeten ondergaan.

Op de foto, Luc Bartissol in het medisch sportcentrum.

www.belgacomsailing.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: