Transat AG2R: Crossing the Ocean

Crossing the Ocean is het zeilproject dat Michel Lefebvre Junior en Sam Dezillie opstarten.
Hun doel is in 2004 deel te nemen aan de Transat AG2R. Alle deelnemers zeilen met hetzelfde type boot, namelijk de nieuwe Beneteau Figaro 2. De wedstrijd wordt in duo gevaren.
Michel en Sam vormen een uitstekend team. Ze varen reeds jaren samen met het Lefebvre Racing Team en boekten al heel wat overwinningen. Ze zijn perfect op elkaar afgestemd om dit soort Transat tot een goed einde te brengen.
De oversteek gebeurt in 2 etappes : van startplaats Lorient in Frankrijk naar Madeira (waar een verplichte 48-uren stop wordt gehouden) en dan naar het Caraibische St-Barthélémy. Deze trip is goed voor 23 à 30 dagen zee.

Projectleider en skipper, Michel Lefebvre Jr, begint nu al aan deze campagne om perfect voorbereid te zijn, want het oversteken van de oceaan op een zeilboot van 10 meter is zeker geen sinécure.
De eerste fase bestaat uit het zoeken naar sponsors en een boot.
Tot eind 2003 zal er veel getraind worden, afwisselend met nationale en internationale wedstrijden.
In 2004 volgt de kwalificatie met dan de laatste voorbereidingen voor de grote start in april.

foto: de nieuwe Beneteau Figaro 2

www.lefebvresails.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: