Garnier komt naar huis voor refit

Vermits de Garnier boot van Patrick de Radiguès erg geleden heeft in de jongste mythische maar stormachtige Route du Rhum heeft de technische ploeg besloten om niet deel te nemen aan races tot wanneer de gebreken verholpen zijn en de boot opnieuw geoptimaliseerd is. Daarom stevent de Garnier langs een route met zacht weer momenteel op Europa aan. Binnenkort komt hij uit het water om naar de Universiteit van Luik te worden gebracht. Daar wordt hij grondig nagekeken, hersteld maar vooral geoptimaliseerd.

Maar dat weerhoudt Patrick de Radiguès er intussen niet van kans te maken op een trofee. Tot zijn eigen verbazing is de schipper genomineerd voor de prijs van Yachtman van het Jaar die door het Koninklijk belgisch Yachting Verbond uitgereikt wordt.

Voor Patrick de Radiguès betekent dit de erkenning als zeiler om met een derde plaats in de eerste etappe van de Around Alone te finishen (New York - Torbay, UK) en een zesde plaats te behalen in de loodzware Route du Rum, Open 60 voet monohullklasse IMOCA.
De Garnier is intussen met aanzienlijke verzwakking onderweg van Pointe à Pitre naar belgië waar hij in de universiteit van Luik door Professor Jean Marchal en zijn team van de afdeling hydrodynamica onder handen zal worden genomen. De verbeteringen zouden moeten leiden tot een aanzienlijke gewichtsconcentratie, een ballastbesparing en uiteindelijk in snelheidswinst.

foto: ©Pit De Jonge

http://garnier.dhsports.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: