De boten zijn gearriveerd voor de Belgian Boat Show 2003

De Belgian Boat Show geeft voor de vijftiende keer op rij een nieuwe dimensie aan de uitdrukking: de bootjes op het droge hebben. Zaterdag 1 februari werden de eerste grote zeil- en motorjachten in Hal 1 van Flanders Expo binnengereden en met de grootst mogelijke nauwkeurigheid op hun plaats gezet. Daar rond worden deze week ruim 230 stands opgebouwd die het enige nationale watersport-, waterrecreatie- en watertoerismesalon van België de glans van water geven.

Top op de minuut en de centimeter
De sneeuw leek de chauffeurs niet te deren. Verrassing was wel dat er een nieuwe primeur voor België is bijgekomen: Escape Yachting rolde de gloednieuwe X-Yacht IMX 45 van de Deense gelijknamige werf binnen. Dit racing-zeiljacht ging pas veertien dagen geleden in wereldprimeur en is dus voor het eerst in de Benelux te zien en bezoeken. Jachten aan de zeilsteiger werden de een na de ander op enkele centimeter nauwkeurig naast elkaar opgesteld. Ook een noviteit is de 40 voet (12m) Romantica van Innovatione & Progetti, vertegenwoordigd door Demar Marine, een schitterend Italiaanse snelle motorboot.

Na drie dagen kraanwerk waarbij de specialisten van hijswerken Verdonck en transport De Vriendt - Hansmar onafgebroken in de weer zijn geweest samen met de operationsploeg van Flanders Expo, wordt vandaag het 54 voet (16,2 m) lange Jeanneau zeiljacht -alweer nieuw voor de Benelux- op zijn plaats gezet. Aan de kop van de zeilsteiger, een constructie die het vrije bezoek aan de 24 kajuitzeiljachten vlot doet verlopen.

De Belgian Boat Show opent op zaterdag 8 februari e.k. De nieuwe ETAP 1100 AC motorboot wordt officieel ingehuldigd. Het doek zal letterlijk vallen na bijna vijf jaar ontwikkeling en een jaar bouwen en het publiek zal deze boot voor het eerst kunnen zien en bezoeken.

Tijd voor andere signalen
De beroepsmensen uit de sector zowel als de watersportbonden grijpen deze Belgian Boat Show aan om, naast het vele positieve aan de verder durende groei in de markt en de activiteiten toch ook te wijzen op hindernissen. Zo beschouwen de bootbouwers/verkopers de BIV van 2500 € op zowel nieuwe als tweedehandsjachten vanaf 7,5 meter tot 17 meter een struikelblok, zeker voor de handel in kleinere en nieuwe jachten. De BIV wordt in het buitenland nergens aangerekend. De Vlaamse Pleziervaart Federatie heeft ook een publiekelijke ontmoeting met de vernieuwde scheepvaartpolitie, naar aanleiding van steeds strengere, maar daarom niet terechte ingrepen.

BELGIAN BOAT SHOW : VAN 8 tot 16 februari 2003

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: