Nieuwe Noord-Europese zeilwedstrijd!

Noord-Europa is een nieuwe race rijker: de Volvo Baltic Race. Het evenement start eind juni en kan rekenen op deelname van de V.O. 60’s die vorig jaar meededen aan de Volvo Ocean Race.
De Volvo Baltic Race begint op 21 juni tijdens de Kieler Woche en eindigt op 5 juli tijdens de Swedish Match Cup. De boten doen tussentijds ook nog mee aan de Accenture Gotland Runt en een aantal ‘inshore’ wedstrijden.

Een van de doelen van de race is om de snelle V.O. 60’s dichter bij de toeschouwers te brengen. Tijdens de Volvo Ocean Race zijn de deelnemers alleen tijdens de start en finish te bewonderen. Bij de Volvo Baltic Race zijn de schepen van korte afstand goed te volgen.

Daarnaast biedt de Volvo Baltic Race de V.O. 60-zeilers de mogelijkheid om ook wedstrijden te varen in de jaren tussen de Volvo Ocean Races. De prestigieuze race rond de wereld vindt eens in de vier jaar plaats. De eerstvolgende staat op de rol voor 2005-2006.

www.VolvoBalticRace.org

Finish Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: