Nog een record voor Geronimo!

Reeds het derde record op rij voor Olivier de Kersauson en zijn maxi-tri Geronimo. De snelste gezeilde tijd op de afstand Ouessant - Cape Leeuwin bedraagt voortaan 26 dagen 4 uur en 53 minuten. Dit is 3 dagen en 2 uur sneller dan Bruno Peyron met Orange
Moeilijke weersomstandigheden zorgen ervoor dat Geronimo de laatste dagen vrij noordelijk is moeten gaan varen, rond 45° S. Wind is 35-40 knopen met pieken to 55-60. De kunst bestaat erin de bootsnelheid aan te passen aan de moeilijke golfslag en te zorgen dat alles heel blijft. Twee dagen terug heeft Geronimo zo een recordsnelheid van 40 kn gehaald toen men iets te snel had ontreefd.
www.grandsrecords.com

Kingfisher 2 van Ellen MacArtghur is ondertussen de evenaar gepasseerd. Bij gebrek aan de nodige wind de laatste dagen hebben zij over deze afstand 7 dagen 18 uur en 33 min gezeild of een goede 31 uur langer dan Geronimo maar toch een 3,5 uur sneller dan huidig Jules Verne recordhouder Orange.
www.kingfisher-challenges.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: