America's Cup Europeese Cup?

  • Author: Yan T.
    Date: za, 01/03/2003 - 02:00

Zo ziet het er naar uit voor het moment en dan wordt het uitkijken waar die gehouden zal worden. Volgens bronnen hebben Portugal,Spanje, Frankrijk en italie al laten weten dat ze intresse hebben. Team New Zealand rekende dus op licht weer en hun materiaal was duidelijk niet opgewassen tegen wind- en zeecondities die boven de Louis Vuitton Cup limiet liggen. Volgens de race conditie's kan Team NZ niet om een extra dag voor reparaties vragen en zullen ze de mast van de NZL 81 nemen om zo klaar te zijn voor de vijfde race.

Alinghi SUI 64 droogt Team New Zealand NZL 82 af door opgave.
Russel Coutts ging over de startlijn juist op het schot met NZL 82 een halve bootslengte achter hem aan zijn loefzijde. Vanaf de start probeerde Dean barker Alinghi niet in te halen maar bij te houden, aan de bovenboei lagen ze 8sec achter en aan de benedenboei 17 sec. Russel Coutts speelde het spel op save en zou geen cadeau's geven, er stond te veel op het spel. Er was duidelijk iets niet ok aan boord van NZL 82 met de mast die enorm veel prebend vertoonde en een overtrimd grootzeil.
Toen er tijdens het 2de indewindse rak een squall (enorme windvlaag die met hevige regens gepaard kan gaan) over de Hauraki Golf scheerde moest Team NZ tegen 3 grote golven opboxen e toen de boeg zich in de 3de golf ploegde brak de mast net boven de eerste zaling en de bemanning deed er alles aan om de schade te beperken. Voor de 2de keer in deze America's Cup was Russell Coutts genoodzaakt om alleen de race verder te zetten en een 4-0 op het scorebord te zetten. Coutts is nu nog maar 1 puntje verwijderd van de Cup in naam van de Zwitsers omhoog te kunnen steken. Ge ziet hier al aanzienlijk minder "LOYAL" vlaggetjes dan een paar dagen geleden.

Ik wil niet te voorbarig zijn maar ik denk dat er hier veel mensen iets of wat geld gaan verliezen met hun gokje op de uitslag van de Cup...

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: