Beslissing America's Cup uitgesteld

AUCKLAND - De vijfde etappe in de America's Cup is zaterdag met een dag uitgesteld. Wedstrijdleider Harold Bennett verschoof de mogelijk beslissende race in de 31e editie van de zeilwedstrijd wegens gebrek aan wind naar zondag.

Het leidende Zwitserse jacht Alinghi en titelverdediger Team New Zealand hadden in de Hauraki Golf voor de kust van Auckland voor de 18,5 zeemijlen lange etappe geen goede omstandigheden. Alinghi staat in de serie om vijf gewonnen races met 4-0 voor. De uitdager heeft met Pieter van Nieuwenhuyzen en Peter van Niekerk twee Nederlanders aan boord.

Alinghi heeft de kans om in de 152-jarige geschiedenis van de Cup als eerste Europese team te winnen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: