4de winterwedstrijd Wolphaartsdijk (NED)

Het was weeral de vierde wedstrijd van de wintercompetitie deze zondag. Met een totaal van 9 boten aan de start was de opkomst op zijn best magertjes te noemen. De thuisblijvers hadden nog maar eens ongelijk. Met een strakke westenwind van 20 knopen bij de start tot een 15 knopen bij de finish hadden we weeral een prachtige dag om te zeilen.

In klasse A waren er 5 boten aan de start en in de B-klasse 4. De banen waren dezelfde van de laatste keer dus moest er weer gevaren worden tot aan de 32 en tot voor Veere. Met veel kleine slagen werd er gezeild tot in Oranjeplaat waar de Spi erop kon voor de B-klasse die dan terug keerde naar Wolphaartsdijk.

De "Free II" had er weeral zin in en had na een iets mindere start een grote voorsprong opgebouwd aan de 32. Een voorsprong die te groot was voor de "Whappes" om de "Free II" nog terug te halen. De voorsprong aan de finish bedroeg dan ook 9 min 50s op de "Whappes".
In de A-klasse was de "Joyce" (Contest 37) eerst over de lijn, kort gevolgd door "Beau Bateau" (First 300).
De boten eerst over de lijn waren ook de winnaars van de dag op berekende tijd.

Na de wedstrijd begon het zonnetje zelfs te schijnen zodat er nog tijd was om even bij te praten en een borreltje te drinken in de kuip. Zoals eerder vermeld, weeral een prachtige zeildag.

foto: Peter zijn FREE II

Uitslagen bij Watersport Vereniging Wolphaartsdijk:
www.wsvw.com/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: