einde Jule Verne Trophy voor GERONIMO!

  • Author: Ice
    Date: ma, 17/03/2003 - 02:00

Dit weekend was fataal voor de Fransman Olivier de Kersauson, hij faalde om een nieuwe record te zetten in het snelst om de wereld zeilen namelijk de Jule Verne Trophy. Wanneer gisterenmorgen de klok stilgezet werd was Kersauson's 110 voet lange trimaran ter hoogte van Cape Finistere met nog 650 mijl voor de boeg tot de finish.

Wat kan 650 mijl toch ineens heel ver worden als je weet dat hij tijdens een etmaal meer dan 400 mijl kan afleggen.
Bruno Peyron's 64dagen , 8uur en 37minuten record met de ORANGE blijft intakt.

www.grandsrecords.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: