einde Jule Verne Trophy voor GERONIMO!

  • Author: Ice
    Date: ma, 17/03/2003 - 02:00

Dit weekend was fataal voor de Fransman Olivier de Kersauson, hij faalde om een nieuwe record te zetten in het snelst om de wereld zeilen namelijk de Jule Verne Trophy. Wanneer gisterenmorgen de klok stilgezet werd was Kersauson's 110 voet lange trimaran ter hoogte van Cape Finistere met nog 650 mijl voor de boeg tot de finish.

Wat kan 650 mijl toch ineens heel ver worden als je weet dat hij tijdens een etmaal meer dan 400 mijl kan afleggen.
Bruno Peyron's 64dagen , 8uur en 37minuten record met de ORANGE blijft intakt.

www.grandsrecords.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: