Proloog Spi Ouest France "Challenge de Printemps"

  • Author: Ice
    Date: di, 25/03/2003 - 02:00

Meer dan 150 boten aan de start in de baai van Quiberon (FRA) voor de proloog van de Spi Ouest France regatta "Challenge de Printemps. Meer dan duizend crewleden zeilden zaterdag 22 maart 2 windward leeward banen met 18 knopen en op zondag 22 knopen wind.

De IRC4 vloot zag de eertse confrontatie tussen de de IMX 45 KARUKERA en de Centurion 45 REGION ILE DE FRANCE, de A 40 D'ARCHAMBAULT, de Synergia 40 PAPREC en een pak andere 40 voeters (Farr 40, First 40.7, Grands Soleil 40,...).
Zonder een "endorsed certificate" kon de IMX-45 niet echt berekent in worden in de gecorrigeerde tijd daarentegen had de SINERGIA 40 toch een degelijke voorsprong op de rest van de vloot dankzij de goede performance en dito handycap.

De voorlopige uitslagen na het eerste weekend:
//clubs.sail-online.fr/snt/private/index.cfm?page=cluaccueil

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: