Proloog Spi Ouest France "Challenge de Printemps"

  • Author: Ice
    Date: di, 25/03/2003 - 02:00

Meer dan 150 boten aan de start in de baai van Quiberon (FRA) voor de proloog van de Spi Ouest France regatta "Challenge de Printemps. Meer dan duizend crewleden zeilden zaterdag 22 maart 2 windward leeward banen met 18 knopen en op zondag 22 knopen wind.

De IRC4 vloot zag de eertse confrontatie tussen de de IMX 45 KARUKERA en de Centurion 45 REGION ILE DE FRANCE, de A 40 D'ARCHAMBAULT, de Synergia 40 PAPREC en een pak andere 40 voeters (Farr 40, First 40.7, Grands Soleil 40,...).
Zonder een "endorsed certificate" kon de IMX-45 niet echt berekent in worden in de gecorrigeerde tijd daarentegen had de SINERGIA 40 toch een degelijke voorsprong op de rest van de vloot dankzij de goede performance en dito handycap.

De voorlopige uitslagen na het eerste weekend:
//clubs.sail-online.fr/snt/private/index.cfm?page=cluaccueil

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: