Hoe zeilt dat nu?

Kom voor het antwoord naar de opstapdagen open zwaardboten.
Stel: u wilt weten hoe een laser 4000 zeilt. Of een Hornet. Of een RS. Dan moet u op 21 en 22 juni naar het Weerwater bij Almere (NED). Op het strand bij Haddock Watersport worden daar de instapdagen voor open zwaard boten gehouden. Belangstellenden met een voorliefde voor open boten kunnen kennis maken met diverse klassen. Ten minste achttien klassen zijn aanwezig.

Bezoekers vinden zelf het antwoord op de vraag "hoe zeilt dat nou?" Ze kunnen meezeilen met diverse boten. Daartoe wordt een kort parcours uitgelegd, dat de deelnemende klassen gezamenlijk zeilen.
De instapdagen zijn een initiatief van Feije Haadsma van de Hornet Klasse. Haadsma:"Veel klassen organiseren een eigen open dag. Dat geeft nogal een versnippering. Zo ontstond het idee om gezamenlijk een kennismakingsweekend op touw te zetten. Gedurende het zeilseizoen kom je wel in contact met zeilers uit andere boten. Het komt er echter zelden of nooit van om eens mee te zeilen en zo een ander schip te leren kennen. Dat kan straks wel in Almere. De locatie biedt voordelen. Er is een strand waar de boten gemakkelijk kunnen landen. Het zeilwater is beschut. En Almere is centraal gelegen." Op de kant vinden de bezoekers informatiestands en ze kunnen lezingen over zeiltrim en tactiek volgen. Wie geen zeilpak heeft, kan er een lenen. Het is overigens niet de bedoeling dat er zeilles wordt gegeven, maar beginners zijn natuurlijk van harte welkom om zicht te oriënteren.

Nieuw voor dit jaar Fanatic zal korte surflessen verzorgen.
Boten oa:
Optimist , Finn, Flying Dutchman, Hornet, laser 4000, RS 400, RS 700, RS 800 , Solo, Sport 14, Stern, Moth, Efsix, Olympiajol, Flying Junior, 29er, 49er, , Topper Buzz, Topper Iso. Windrider Rave, Fireball
Data:
Zoals vermeld: zaterdag 21 en zondag 22 juni. De toegang is gratis.
Meer informatie is te vinden op de site www.opstapdagen.nl of via 0595-434586 (na 18.00 uur) of mail fhaadsma@wish.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: