Acht kandidaten voor America's Cup

Acht steden hebben zich kandidaat gesteld voor organisatie van de America's Cup. Het Zwitserse jacht Alinghi, dat de oudste sporttrofee dit jaar ten koste van Team Nieuw-Zeeland veroverde, verdedigt de prijs in 2006 of 2007 in Europa.

Lissabon, Barcelona, Valencia, Palma de Mallorca, Napels, Proto Crevo (Sardinië), Elbe (Toscane) en Marseille zijn de kanshebbers. Met Alinghi won voor het eerst in de 152-jarige geschiedenis een Europees team de America's Cup. Aan boord zaten twee Nederlanders: Pieter van Nieuwenhuyzen en Peter van Niekerk.

//americascup.yahoo.com/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: