Nieuwe hoofdsponsor Ronde om Texel

De grootste catamaranrace ter wereld met ruim 600 deelnemende catamarans Ronde om Texel heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden.
Zwitserleven is de komende drie jaar hoofdsponsor van de Ronde om Texel. De Stichting Ronde om Texel heeft hiervoor een contract gesloten met de pensioenverzekeraar.

Via deze nieuwe samenwerking willen zowel de Stichting Ronde om Texel als Zwitserleven komende jaren het evenement verder versterken en zorgen dat iedereen optimaal van het evenement kan blijven genieten, rekening houdend met het karakter van het evenement. Voor de deelnemers is het belangrijk dat Zwitserleven het evenement zichtbaar zal versterken en samen met de organisatie zorgt voor een optimale invulling.

Marco Keim, algemeen directeur van Zwitserleven: "Wij willen dat
iedereen Het Zwitserleven Gevoel beleeft, van eilandbewoners, publiek, familie, tot deelnemers en sponsors. De Ronde om Texel is voor de deelnemers een van de weinige mogelijkheden om iets terug te doen voor de sponsors,die hen in staat stellen om op hoog niveau te zeilen.
Vandaar dat wij er ook geen probleem mee hebben dat zeilers met
individuele reclame gaan varen en het Ronde-bestuur besloten heeft de wedstrijd voortaan als reclame categorie C te laten zeilen."

Sidny van Zon, voorzitter van de Stichting Ronde om Texel: "We zijn als organisatie erg blij met Zwitserleven als nieuwe titelsponsor. Tijdens de gesprekken bleek al snel dat het Zwitserleven Gevoel heel goed aansluit bij het imago van de Ronde om Texel en het imago van Texel. Ook is het heel goed dat Zwitserleven het evenement op diverse onderdelen wil helpen versterken, zonder beperkingen op te leggen."

De Zwitserleven Ronde om Texel, zoals de race zal heten, vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 juni, terwijl vanaf woensdag 18 juni dagelijks catamaranraces plaatsvinden ter voorbereiding op de Ronde die zoân 100 km lang is. De Ronde is het evenement voor de catamaran zeilers en staat wereldwijd hoog aangeschreven. Ook dit jaar worden topzeilers uit de gehele wereld op Texel verwacht. Vanaf 1 april kunnen de deelnemers zich inschrijven.

foto: PPP/Hans kok

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: