aankondiging: Goofie's race 5 april

Zaterdag 5 april start vanuit de Jachthaven van Colijnsplaat de laatste van 7 Goofie's races in dit winterseizoen.
Ook neemt Goof van Vianen na 19 jaar afscheid als organisator van de Goofy’s race. Goof van Vianen is één van de "Oer Goofie’s" die te samen met Goof Sakkers in 1984 het initiatief genomen heeft voor deze winterwedstrijden.

W.s.v. Noord-Beveland, Delta-yacht en Yachtclub Colijnsplaat willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan, zij gaan samen met de organisatoren en vrijwilligers van de Goofie’s race een afscheidsfeestje organiseren.

een stukje historie van de Goofie's race;

Goof heeft dan de Goofie's race 19 jaar georganiseerd, in het begin samen met Goof Sakkers daarna met Hans (Goof) Buytink die jullie nu kennen van de briefing. Er zijn in de loop der jaren veel vrijwilligers bij gekomen om de Goofie's race tot het succes van heden te maken. De starters op het havenhoofd, de rekenmeester en de dames van de inschrijving Lida Buytink en Tineke van Eeuwen (die nu samen met Goof stopt met het organiseren de Goofie's race. De oorsprong van de Goofie, s race lag in 1984 op een vrijdagavond in november aan de bar in de Yachtclub van w.s.v. Noord-Beveland te Colijnsplaat. Goof Sakkers en Goof van Vianen daagden elkaar uit om te zien of de nieuwe kiel aan één van hun beiden Piewiets 1050, de boot ook sneller maakte. Met enkele andere aanwezige zeilers werd er afgesproken dat er op zaterdagmorgen een wedstrijd gevaren zou worden op de Oosterschelde. Zo gezegd, zo gedaan op de eerste zaterdag van november 1984 werd de eerste Goofie's race gevaren. Het aantal boten wat toen meedeed was 4 of 5 boten een groot verschil met tegenwoordig, nu zijn dit er rond de 60 boten gemiddeld in een seizoen met een record aantal van 79 boten. De boten die toe meededen daar hoor je dezer dagen niet zoveel meer van maar dat waren o.a. de BENGA van Robert Jacobs, BOUNTY van Jaap van de Plasse, TIRAN D' EAU van Goof Sakkers en de organisator van heden te dagen Goof van Vianen met de NARROW ESCAPE. Op één van de plaatjes die boven de terrasdeuren hangen kunnen we terug lezen dat de BOUNTY van Jaap van de Plasse de wedstrijd won, hij stelde toen ook de Goofie's de eeuwig durende wisselbeker beschikbaar.

Vanaf 16.30 uur is er live-muziek in Yachtclub.

Tijdens de prijsuitreiking wordt het afscheidscadeau aangeboden aan Goof en Tineke.

Komt u allen, zodat er voor Goof een indrukwekkend deelnemersveld aan de start verschijnt.

Programma; Goofie’s race 5 april 2003

10.00 tot 11.00 uur inschrijven I.M.S., O.R.C.-club en ongemeten zeilboten kunnen inschrijven.
In het matrozenhok onder het clubgebouw W.S.V. Noord-Beveland Jachthaven Colijnsplaat
11.00 uur briefing in de Yachtclub.

12.00 uur = start I.M.S. / 12.15 uur = start O.R.C. / 12.30 uur = start Ongemeten.
+ 15.30 uur einde wedstrijd.

16.30 Live-muziek in de Yachtclub

+/-17.00 uur prijsuitreiking.

Informatie; Yachtclub Colijnsplaat Jachthavenweg 3 telefoon-fax 0113-695806

goofies@zeelandnet.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: