Nieuw Management in het Sailing Center Medemblik

NED - De Vereniging International Sailing Center Medemblik (ISCM) heeft per 1 januari j.l. een nieuwe manager: Edwin Lodder, onder andere bekend als wedstrijdcoördinator van de Ronde van Texel. Voor het dagelijkse management wordt hij ondersteund door Martine Vos.

Volgens Hans Smit, burgemeester van Medemblik, is het Center de perfecte locatie voor opleiding, training en wedstrijden in een professionele ambiance. Jan van Gelderen, voorzitter van het Watersportverbond zegt dat het Regatta Center Medemblik de uitstraling van internationaal watersportcentrum heeft, geschikt voor alle soorten nationale en internationale zeilwedstrijden. Om een vergelijking te maken: het Papendal voor de zeilsport.

Het International Sailing Center heeft al een uitstekend gevulde wedstrijdkalender, met dit seizoen onder meer de SPA Regatta, de Dragon Gold Cup, het WK J-24 en het ONK olympische klassen. Daarnaast is de afdeling Topsport van het Watersportverbond gevestigd in het Center en is het de centrale trainingslocatie voor de zeilkernploeg.

Doelstelling van het nieuwe management is het verder uitbouwen van de zeilactiviteiten. De service zal worden verbeterd: bijvoorbeeld door continue aanwezigheid op het Center, meer ondersteuning tijdens evenementen en betere faciliteiten voor de deelnemers.

De komende maanden worden er lockers bij de kleedkamers geplaatst, er worden internet-aansluitingen gerealiseerd en er wordt een netwerk aangelegd zodat bij grote evenementen de computers met elkaar kunnen communiceren. Voor het ISCM komt een extra wedstrijdsteiger met een lengte van 50 meter. De Sailshop heeft het winkeloppervlak verdubbeld en ASH yachtcharter beschikt nu ook over eigen kantoorruimte.

De Nederlandse kernploeg zal in aanloop naar de Olympische Spelen in Athene veel trainen in Medemblik en daarom zal de stalling van de kernploegboten worden uitgebreid. Het restaurant blijkt soms te klein voor de grote evenementen en wordt daarom in de toekomst vergroot met een extra berging, een serre en een tweede terras direct aan het water. Verder zijn er plannen voor een compleet fitnesscenter, dat zowel door de topsporters als door derden gebruikt zal kunnen worden.

Regatta Center Medemblik heeft alle ruimte en faciliteiten om wedstrijden en zeiltrainingen zo prettig en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Deze perfecte locatie is ook bijzonder geschikt voor vergaderingen, congressen, bedrijfstrainingen en recepties. Het Regatta Center kan een volledig pakket van diensten aanbieden al dan niet met catering of combinaties met watersport.

De volledige wedstrijdkalender is te vinden op de website www.regattacenter.nl

foto: Hans Kok

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: