Sebbe winnaar Olympic week Barcelona!

Zoals elk jaar wordt er in Barcelona de absolute winnaar van de Barcelona Olympic sailing week uitgeroepen. Sebbe die overtuigend de laatste 4 reeksen won en als slechtste reeks een 3e plaats had was overduidelijk meester in zijn klasse. Hij won een digitale camera.

In de einduitslag werd Sebbe dus 1e voor de Spanjaard Trujillo en de Fransman Rambeau. Sebbe won op de laatste dag twee reeksen.

Philippe Bergmans stond eveneens op het podium, hij werd derde in de laser klasse. Op de laatste dag verloor hij zijn tweede plaats aan de Nieuw-Zeelander Mcmillan.

Einduitslag:

1.Gerritzer (AUT)
2.McMillan (NZL)
3. Philippe Bergmans33. Bernard Glorie
38. Bert Schandevyl
43. Wannes Van Laer

In de 49er klasse ging de overwinning naar het Britse team Draper/Hiscocks. Het Belgische team verloor enkele plaatsen in de einduitslag door een DNC.

Einduitslag:

Draper/Hiscocks (GBR)
Sundby/Bovin (NOR)
Brotherton/Asquith (GBR)
37. Johann Blondiau en Pim Peeters

De winst in de 470 klasse ging naar het Franse team Bonnaud/Bonnaud. De Belgen Proot/Heyninck en Philipse/Blij verloren enkele plaatsen in de eindrangschikking. Haverhals/Parrein daarentegen schoof één plaatsje omhoog.

Einduitslag:

1.Bonnaud/Bonnaud (FRA)
2.Gal/Kliger (ISR)
3.Conte/ De La Fuente (ARG)
29. Proot/Heyninck
58. Haverhals/Parrein
61.Philipse/Blij

Tenslotte won in de mistral klasse de Chinees Yuango. Hij ging de Ukraïner Oberemko en zijn landgenoot Zhiming voor.

Einduitslag:

1.Yuango (CHN)
2.Oberemko(UKR)
3.Zhiming(CHN)
27.Mathias Moerman
28.Bruno van Antwerpen

Meer info:
www.bosw.org/2003/en/index.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: