Nieuws concurrenten Belgacom trimaran!

De trimaran Banque Covefi, die vroeger eerst nog zeilde onder de kleuren van Fujifilm en vervolgens onder die van Belgacom, zal ook in 2003 aan de start van het kampioenschap verschijnen. Om de boot te besturen, gaf de "Banque Covefi het roer in handen van een nieuwe schipper: Stève RAVUSSIN.

Banque Populaire
Banque Populaire en zijn bemanning, geschipperd door Lalou Roucayrol, zijn tot aan de Fastnet gezeild om te trainen. Deze 72 uur op zee hebben hen de kans gegeven om het werk dat ze deze winter hebben uitgevoerd te checken.

Géant
Michel Desjoyeaux, vroeger nog bemanningslid op de Belgacom en inmiddels schipper van de trimaran Géant, heeft eveneens zijn boot te water gelaten en geniet van de goede weersomstandigheden om in teamverband te trainen in de buurt van de eilandengroep "Les Glénans".

Bonduelle
De gele boot van Jean Le Cam vangt zijn laatste seizoen aan onder de kleuren van Bonduelle. Sponsor en schipper hebben immers besloten om zich daarna in een andere competitievorm te lanceren door een campagne voor de Vendée Gloge 2004 (solowestrijd non stop rond de wereld voor monohulls) op te starten.

Groupama
De Groupama van Franck Cammas is op zijn beurt ook te water gelaten terwijl ze daar eveneens aan de bouw van een nieuwe trimaran

race tegen de tijd
Sergio Tacchini, geschipperd door de enige vrouw in het circuit, Karine Fauconnier is een race tegen de tijd begonnen om klaar te zijn voor de start van de Challenge Mondial Assistance. Hetzelfde geldt voor Sopra Group, de rode boot van Philippe Monnet. Deze twee boten haden zware schade geleden tijdens de laatste Route du Rhum.

Te noteren ook dat Mike Golding, de Britse schipper gesponsord door de Belgische groep Ecover, net het leven heeft gegeven aan een nieuwe 60 voet monohull en... aan een zoontje!! Proficiat!

Foto: © G. Martin-Raget / Royale Production (dat wil je niet meemaken over SB tegen zo'n slordige 10-15 knopen snelheid)

Meer info:
www.belgacomsailing.com
www.multis-online.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: