Op weg naar Athene via Palma

Een sterke ploeg Belgische zeilers heeft zich voor de Trofé Princesa Sofia gemeld, een pre olympische zeilweek die voor de 29ste keer wordt gehouden. Terwijl onder de deelnemers de spanning rond de Olympische selectie voor 2004 piekt, is dit ook een introductie van Madrid als kandidaat organisator voor de Spelen van 2012. Zij kiezen de Balearen, met name Palma als zeilbasis. De belangrijkste topzeilers zijn aanwezig.

Even voorstellen: het Belgische team:

In 49er: Quentin Blondiau/Lionel Blondiau
In Europe: Min Dezillie; Marie-Amandine VandeGhinste (jeugd Europees Kampioen 02); Evi Van Acker en Marjan Vinck
In Finn: Sebastien Godefroid
In Laser: Wannes van Laer
Op Mistral (dames): Sigrid Rondelez
Op Mistral (heren): Bruno Van Antwerpen; Mathias Moerman en Buren Bernard

Sebastien Godefroid laat weten:
Een paar dagen zonder wedstrijd hebben mij toegelaten om het nieuw ontwikkelde materiaal (tijdens de stage in Slovenië een paar weken geleden) te kunnen uittesten. Er is uiteraard nog verdere ontwikkeling nodig, maar het is alvast een stap in de goede richting. Ik heb nu naast mijn standaard tuigage, ook specifiek tuigage voor zeer sterke en zeer lichte wind. Nu alleen nog alles in praktijk laten werken.
De inschrijvingen zijn gebeurd, alsook de meting van al het materiaal. Vandaag, maandag 14 april, kan de wedstrijd beginnen. Absoluut alle topzeilers zijn aanwezig. Het aantal toegelaten zeilers was gelimiteerd op 75. Ik heb de uiteindelijke lijst nog niet gezien maar toen waren er al 75 uit 22 landen. De wereld, Europese en Olympische kampioenen werden extra aangetrokken. Ook in alle andere klassen is iedereen aanwezig. Zouden de Olympische Spelen naderen? Van in het begin van dit seizoen staat iedereen paraat.

Tot vandaag hebben we prachtig weer gehad. Rond het middaguur kwam steeds een licht zeebriesje opzetten, dat gedurende de middag sterker werd, om dan 's avond weer weg te vallen. Vandaag is het weer helemaal omgeslagen. Het motregent een beetje, en het is zwaar bewolkt. Geen kans op een zeebries dus. Nu alleen nog maar hopen dat er sowieso nog wat wind komt. Momenteel is er uitstel van onbepaalde duur, omdat de wind volledig afwezig is.
Ik ga me nu nog wat voorbereiden, en ik hou jullie op de hoogte wat het resultaat van de dag is geweest.

Sebbe

Meer info: www.trofeoprincesasofia.org

Foto: registratiedag voor de Europe klasse

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: