verslag dag 1 Princess Sofia Cup te Palma

Op de eerste dag van de Princess Sofia Cup te Palma zeilden de Finn, Europe, 470 en de A serie van 49er slechts 1 reeks. De reden hiervoor was de dichte mist. Ook stond er maar een licht windje van 6 à 10 knopen. De overige klassen kwamen niet aan starten toe.

In de Europe klasse zeilde Evi Van Acker een 2e plaats en staat zij nu gedeeld derde met de Spaanse Sanchez. Het klassement wordt aangevoerd door de Argentijnse Serena Amato en de Nieuw-Zeelandse Sarah Mackay. Min Dezillie staat 15e , Marjan Vinck 36e en Marie- Amandine Vandeghinste 56e.

In de Finn klasse misste Sebbe het voorbereidingsignaal en kende daardoor een slechte start in zijn eerste reeks, tijdens die reeks kreeg hij ook nog een penalty. Hij eindigde op een matige 25e plaats. De tweede reeks werd afgeblazen door de dichte mist

In het klassement staat de Sloveen Vincec eerste voor de Italiaan Devoti en de Turk Adakan.

Voor de tweede dag voorspellen ze een windje 20 knopen vanuit het Oosten.

Foto: 1e reeks Europe

Meer info: www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: