Practiceraces te Oostende weekend drie

Zaterdag een prachtig lenteweertje en de eerste uitstap van de door de eigenaarsvereniging van b25 en met de hulp van onze sponsor Decamar gehuurde beneteau 25.
De beneteau 31.7 garce maakte er weer een prachtige wedstrijd van en finishte ver voor alle anderen.De maidentrip van de beneteau eindigde prima met een tweede plaats.

Zondag een licht windje vanaf land, zorgde voor vlak water, maar met heel veel windvlagen.
De start was in ZW richting vanaf het Casino richting boei 4. Dus halve wind onder spi tegen de stroom in, legden alle boten zich voor de finish.

Onze JavelinII (Beneteau 25) ging als eerste over de start lijn gevolgd door de Sandman (B25) en Garce (31.7). Het was opletten voor de vele windvlagen en windshiften, en maar enkelen haalden de eerste boei niet onder spi. Wij wel, en met een geslaagde gijp waren we op weg naar de buitenstroombank. Enkele minuten daarna kwamen Sandman en Garce ons achterna, gevolgd door de rest van de vloot met o.a Den Dolf ...

Garce had zijn spi op en ging voorbij Sandman, zodat aan de 2e boei de stand: JavelinII, Garce en Sandman was.

Onder een stralende zon ging het verder binnenstroombank, buitenstroombank, E-boei Finish. Waarbij de volgorde van de eerste 3 boten niet wijzigde.

Terug een gezellige dag, en na een vroege thuiskomst nog tijd genoeg om te genieten van de zon op terras, met vrienden en familie. Een leuke formule, om 's morgens vroeg te starten, een kort koersje te houden en nog tijd over te hebben voor andere zondagactiviteiten.

voorlopige stand na vier races
1.garce 2.exequo Seadream en Dendolf 4.Mr Sandman op 10 boten
Volgende zaterdag zijn we weer van de partij.

www.ryco-ostend.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: