ZSC Broechem wint het teamzeilkampioenschap!

Ontzettend vroeg moesten we opstaan om op tijd aan te komen op de Kralingen (NED) en dat ging na een week training in Brouwersdam niet echt van harte. Maar we hebben er geen spijt van dat we gekomen zijn, we werden heel gastvrij ontvangen: we mochten in onze mobilhomes overnachten op de parking van de club en mochten van het sanitair gebruik maken.

Om elf uur was de eerste start, maar wij hadden een ‘bye’ wat inhoudt dat we rust hadden. Wij zijn het team van ZSC Broechem (Sofie Belis BEL 1029- Jeroen Belis- BEL 1035- Gilles Cleeren BEL 1028- Eva Straus BEL 1016). De rest van de dag verliep vlotjes en aanvankelijk dachten we drie van de zes manches gewonnen te hebben. Later bleek dat het er zelfs vier waren. Hierdoor belandden we op de tweede plaats van onze poule en daarmee ook in de goldfleet. Omdat we met twee Belgische teams (nl. ZSC Broechem en RBSC senior) in de goldfleet zaten waren we al heel blij.

De volgende dag moesten we tegen zes andere, sterke teams varen. De eerste manche verloren we en ik had het idee dat het niet meer goed zou komen. Maar we herpakten ons en wonnen zelfs tegen Braassem 1 waar we een dag eerder van verloren waren. Helemaal in the mood door deze onverwachte winst wonnen we ook nog de vier andere reeksen van die dag.

We moeten wel zeggen dat we vaak met 1 puntje voorsprong wonnen, maar dat is genoeg. Tot het einde van de laatste reeks hadden we er totaal niet aan gedacht dat we deze wedstrijd konden winnen. Toen sloeg Sofie aan het rekenen en bedacht dat er een grote kans was dat we konden winnen, het hing er alleen nog vanaf hoe ze omsprongen met exaequo’s.

We waren echt superblij en we werden door iedereen gefeliciteerd, alleen bij de prijsuitreiking liep het even mis. Hoewel wij wonnen, gaven ze de prijzen aan Braassem 1, het eerste Nederlandse team. Maar dit wordt nog allemaal rechtgezet. Braassem 1 heeft zich voor Nederland geselecteerd voor de Grand Optical Champions Cup Optimist Team Racing op Lago Di Legro in Italië.

We hebben echt genoten van onze eerste teamwedstrijd, die we zeker door toedoen van handige tips van onze trainer Rob Sepers gewonnen hebben. We hopen dat onze Belgische selectie een even goeie organisatie en jury zal hebben.

Foto: Chris Belmans

Meerinfo:
www.optimist.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: