Dagboek Sebbe: waar is de wind?

17/04: vandaag weer een moeilijke dag, maar ik heb tenminste gekregen waar ik voor gewerkt heb. Er stond een ijzige osstenwind, die best krachtig was. De golven waren ook kort en sterk, wat het aan de wind varen best zwaar maakte.
De eerste reeks ging een beetje moeilijk van start. Iedereen was blijkbaar super-gemotiveerd, want er kwamen een aantal valse starten. Uiteindelijk vertrokken we, en alhoewel ik een goede start had, wou het niet lukken. Pas halverwege ontdekte ik dat een deel van mijn zeil fout getrimd was. Nadat ik het veranderd had, kon de inhaal reeks beginnen. Ik maak er stilletjes aan een gewoonte van blijkbaar. Ik voer gedurende de wedstrijd van ongeveer 40ste naar een 5de plaats. Mijn naaste concurrenten waren niet ver. Ben werd 3, en Matheus 9.

De tweede reeks was de wind nog wat toegenomen. Opnieuw waren er een paar algemene terugroepen (valse starts). Ik was uiteindelijk weer prima weg, maar een groep kwam van extreem rechts, waar het er aanvankelijk echt niet goed uit zag, sterk opzetten, waardoor ik ongeveer 10de was aan de eerste boei. Langzaam haalde ik weer in, tot ik bij de voorlaatste boei zelfs 3de was. Een tactische fout in het laatste voor de windse rak deed mij terugvallen, waardoor ik uiteindelijk 4 werd.
De laatste reeks begon een beetje vreemd. Aan de rechterkant van de startlijn draaide de wind precies op het moment van de start sterk naar rechts. Dit bracht alle mensen die aan de linkerkant zaten diep in de problemen. Ik was 1 van hen, tesamen met ben en Matheus alweer.
Halverwege het eerste kruisrak zag het er nog steeds niet goed uit, maar uiteindelijk konden we toch de wind in ons voordeel krijgen. ik rondde opnieuw ongeveer 10de de eerste boei, met matheus en Ben flink achter mij. Voor de wind voer Ben een enorme omweg om meer wind te hebben. Ik dacht dat het te riskant was, maar uiteindelijk bleek het een geweldige zet: hij voer van 15 naar twee, en wist uiteindelijk de reeks te winnen. Ook ik wist nog goed in te halen en finishte 3.

In totaalklassement geeft dit de volgende stand. Er zijn nog wel protesten, maar dit zou niet veel mogen veranderen.
1. Ben Ainslie (GBR) 14p
2. Sebbe 19.8p
3. Matheusz Kuzsnierewicz(POL) 28p

Het verschil tussen mij en Ben, is exact het verschil van de tweede reeks gisteren, waar ze mij mijn gemiddelde punten gaven. Anders had ik nu al gelijk aantal punten gestaan met Ben. Er zijn nog twee dagen gepland, wat nog 5 reeksen kunnen zijn, dus alles is mogelijk.

Sigrid Rondelez 17/04

Vandaag was de doelstelling, goeie starts en het eerste kruisrak goed verzorgen, en dat is aardig gelukt, van de drie manches was ik een keer 7, 5 en 10de aan de eerste boei. maar het leek wel of het niet meezat, een paar keer viel iemand vlak voor mij . Of ging er iets fout in mijn maneuvers.
Pech bleef me achtervolgen: de eerste manche vandaag heb ik protest verloren, en kreeg ik een DSQ, hoewel de tegenstreefster geen protest geroepen had...
2de manche 13de, in de laatste manche loopt nog een protest tegen me, dat morgen wordt behandeld, nee het zit niet echt mee, maar mijn snelheid is ok. moet al de rest beter verzorgen en die stommiteitjes achterwege laten.

Meer info: www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: