Nieuwe operationele voorspellingen bij BMM

Vanaf vandaag kan je op de nieuwe website van het BMM, betere en meer uitgebreide operationele voorspellingen vinden.
De medewerkers van de BMM ontwikkelden namelijk een nieuw hydrodynamisch model in 3D: OPTOS. Het model is gebaseerd op het COHERENS model en werd uitgewerkt voor de Noordzee en de Belgische kustzone: OPTOS-NOS en OPTOS-BCZ. Dit model geeft verbeterde, getij- en stromingsvoorspellingen met een fijnere resolutie. In de toekomst zal OPTOS gebruikt worden om 3D beelden en animatie te ontwerpen voor al de parameters alsook voor temperatuur en zoutgehalte.

Tegelijkertijd hebben we de standaard voorspellingen op de website uitgebreid om je de mogelijkheid te geven de nieuwe OPTOS capaciteiten te ontdekken en je meer keuzes en controle te geven.

Wat is er nieuw?

Waterhoogte en stromingsvoorspellingen worden nu gepresenteerd in de vorm van animatie voor de Noordzee (NOS) en de Belgische kustzone (BCZ)
De voorspellingen van golven, wind en waterhoogte (getijden) kan je vanaf nu in de vorm van tabellen en grafieken op 13 verschillende stations verkrijgen.
Je kan je eigen voorkeurstation instellen voor elk type van voorspelling (vb. getij in Oostende, golven in Knokke) en je eigen grafiek instellingen maken.
We bieden nu ook meer parameters voor golfvoorspellingen aan: de schatting van staat van de zee in Beaufort, het percentage van golfhoogte veroorzaakt door de deining.

Volg deze link:
www.mumm.ac.be

Wat is er nieuw in de Meteo navigatiebalk (rechts):
volg deze link naar ons Clubracer forum voor de laatste wijzigingen van deze site

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: