18e International Easter Optimist Regatta (NED)

In het paasweekend van 2003 (18 t/m 21 april) organiseert watersportvereniging Braassemermeer samen met de Optimist Club Nederland (OCN) de 18e International Easter Optimist Regatta. Het evenement wordt gesponsord door Brunotti Sportswear, Van Wettum Optimisten, Optimax en Print Productions Scheveningen.

Ook dit jaar zullen zo’n 250 jeugdige zeil(st)ers uit 13 landen fel strijden om dit prestigieuze evenement op hun naam te schrijven. De Easter Regatta begon in 1986 met 75 deelnemers uit voornamelijk de Scandinavische landen, die op deze manier al in het voorjaar wedstrijd konden zeilen terwijl er bij hen zelf nog ijs lag. In de eerste jaren groeide het evenement zeer hard en er moest al snel een maximum van 250 deelnemers worden ingesteld. In veel landen wordt er dan ook selectie gevaren om aan de Easter Regatta mee te mogen doen. Net als vorig jaar zullen er zelfs deelnemers vanuit de Verenigde Staten komen!

Vrijdagmiddag 18 april zullen de deelnemers een oefenrace varen om te kunnen wennen aan de lokale omstandigheden. Zaterdag en zondag worden de zeilertjes in 6 groepen verdeeld welke afwisselend tegen elkaar varen. Zaterdag 19 april staan er 3 wedstrijden op het programma en zondag zullen er 2 wedstrijden gevaren worden. Na de races van zondag worden aan de hand van het klassement de 3 groepen voor de 2 finale races van maandag vastgesteld. Na deze 2 wedstrijden zal dan bekend zijn wie de titel overneemt van de Nederlander Steven Le Fevre, de winnaar van vorig jaar.

WV Braassemermeer (Roelofarendsveen) is een actieve watersportvereniging met veel aandacht voor zeiltrainingen en (nationale en internationale) zeilwedstrijden. De vereniging, die dit jaar haar 85-jarig bestaan viert, heeft ruim 900 leden, waaronder winnaars van de Volvo Ocean Race en de America’s Cup. WV Braassemermeer beschikt over vele faciliteiten, zoals een ruime haven en een gezellig clubhuis met grandioos uitzicht over de Braassemermeer.

Meer informatie over de vereniging en de wedstrijden vindt u op de uitgebreide website: www.braassemermeer.nl.

Foto © Annemiek van Kinderen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: